Cursus informatie

 

27e druk jaar 2016

Iedereen kan Eerste Hulp leren! Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) omdat… U iemand toch goed wilt kunnen helpen als er eens iets misgaat. Want of u nu op een wankele ladder een appelboom in de tuin snoeit, of uw kind iets gevaarlijks drinkt. Als het misgaat wilt u toch weten hoe u moet handelen?  Daarom is het goed een cursus Eerste Hulp te volgen.

Op onze site vindt u informatie over onze vereniging maar ook mogelijkheden om contact op te nemen met onze vereniging. Voor bijvoorbeeld het opgeven voor een cursus, het indienen van een verzoek voor EHBO ondersteuning bij een evenement of voor het ondersteunen van onze vereniging. Daarnaast ook allerlei informatie over zaken die met Eerste Hulp te maken hebben. O.a. wat is een AED, dit kun je vinden onder de knop Informatie-wat is een AED. Wat te doen bij bepaalde typen ongevallen of wat er in een goedgekeurde verbanddoos zou moeten zitten, dit kun je vinden onder de knop Informatie- Verwijzing en downloads Klik op Het Oranje kruis.

Als ik mij aan wil melden voor een cursus Eerste Hulp, waar moet ik dan zijn?

U kunt zich via deze site aanmelden door middel van het aanmeldingsformulier. Deze kunt u vinden onder de knop Cursussen – aanmeldingsformulier. Als u deze ingevuld en verstuurt heeft wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Waar worden de cursussen, herhalingslessen gehouden?

Al onze cursussen, reanimatie, AED, herhalingslessen enz. worden gehouden in het leslokaal van het Activiteitencentrum ’t Zumpke Reggestraat 85 in Enter dit kun je vinden onder de Knop Contact – belangrijke contactgegevens.
De herhalingslessen worden gegeven op basis van de 27e druk van het “Oranje Kruis” boekje. Wij adviseren jullie deze nieuwe versie aan te schaffen bij onze vereniging. De kosten bedragen € 32,50- .

Uit hoeveel lessen bestaat een cursus Eerste Hulp en wat zijn de kosten?

De cursus Eerste Hulp bestaat uit 12 lesavonden die gehouden worden op de dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. De cursus wordt afgesloten met een examen, als deze met goed gevolg is afgelegd ontvangt men een officieel diploma Eerste Hulp. De kosten van deze cursus bedragen € 175,00 dit is all In. De nieuwe cursus start op dinsdagavond   ?? januari 2022 om 19.30 uur.

Ik heb al een diploma Eerste Hulp en moet nu om mijn diploma geldig te houden de herhaling / vervolglessen volgen. Uit hoeveel avonden bestaat een herhalings / vervolg cursus Eerste Hulp?

Het diploma Eerste Hulp is 2 jaar geldig. Om het diploma Eerste Hulp geldig te houden moet men jaarlijks 5 herhalingslessen volgen dit is inclusief de reanimatie en AED herhalings opleiding. 

Hoeveel herhalings cursussen worden er gehouden?

Er worden 3 herhalings cursussen, oefenavonden per seizoen september t/m maart gehouden en deze worden verdeeld in 3 blokken. Onze oefenavonden worden gehouden op de maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur start ?? september 2021 en ?? januari  2022. In de pauze wordt er koffie en thee geschonken. De datum’s van de herhalingslessen (oefenavonden) kun je vinden onder de Knop Cursussen – Data oefenavonden.

Als ik als Eerste Hulpverlener een cursus Kinder EHBO wil volgen, hoeveel lesavonden moet ik daar dan voor volgen?

Een cursus Kinder EHBO bestaat normaal uit 12 tot 14 uur, Eerste Hulpverleners kunnen de cursus in ongeveer 7 uur volgen aangezien zij al bepaalde praktijkonderdelen beheersen. De cursus wordt afgesloten met een examen dat door de instructeur zelf wordt afgenomen. Geslaagden zullen dan een certificaat ontvangen.

Ik heb een Diploma Eerste Hulp en nu bestaat er de mogelijkheid voor mij om op mijn werk de BHV te gaan volgen, kan dit?

Jazeker kan dit, houdt er dan wel rekening mee dat een BHV-cursus of herhalingslessen BHV geen EHBO lessen zijn. Deze cursussen zijn speciaal ontwikkelt voor bedrijven, instellingen en dergelijke en omvatten alleen de noodzakelijke Eerste Hulp handelingen. Wil men het diploma Eerste Hulp geldig houden dan zal men toch de herhalingslessen Eerste Hulp bij een EHBO- vereniging moeten volgen.

Ik heb al 15 jaar mijn EHBO diploma en nu moet ik een cursus reanimatie en AED volgen om mijn diploma geldig te houden, als ik dit niet doe wordt mijn diploma omgezet in een certificaat. Klopt dit?

Dit is correct. Sinds september 2009 is het onderdeel AED bij de lesstof Eerste Hulp inbegrepen. Dit houdt in dat vanaf september 2009 alle Eerste Hulpverleners opgeleid worden in de reanimatie mét AED. Ook de Eerste Hulpverleners die het diploma Eerste Hulp bezitten en nog geen opleiding reanimatie met AED hebben gedaan zullen deze moeten gaan volgen om het diploma volgens de laatste eisen geldig te houden. Als zij dit niet willen wordt het diploma omgezet in een certificaat Eerste Hulp.

Als ik mij als lid af wil melden omdat ik bijvoorbeeld ga verhuizen, hoe moet ik dat dan doen?

U kunt zich via deze site heel eenvoudig als lid afmelden. Dit kan door het formulier onder de knop Contact – Vragen en opmerkingen (opzegging lidmaatschap) in te vullen. U krijgt dan een bevestiging van het secretariaat toegezonden.

Als u elders weer lid wilt worden van een EHBO-vereniging zult u zich daar zélf weer aan moeten melden.

Wordt mijn EHBO cursus vergoed door de zorgverzekeraar?

Dit hangt af van de zorgverzekeraar.  Je moet hem wel zelf aanvragen bij je eigen zorgverzekeraar.